true colours

Himalayan Flower Enhancers

Artikelindex

Ze noemden zichzelf Flower Enhancers (bloemen versterkers), ze vertelden me dat ze geen remedies zijn voor iets wat niet goed was bij mensen, maar dat hun werk eruit bestaat om te versterken wat wel goed is. Door hun licht of hun trillingsfrequentie te laten schijnen in bepaalde gedeelten van het menselijk lichaam, maken ze dat gedeelte open en verwijderen alle donkere blokkades en opgeslagen negativiteit.
Het is hun werk om te stimuleren en de heelheid, die onze natuurlijke toestand is, te bevorderen. Het is de natuurlijke staat van het lichaam om een open kanaal te zijn voor de universele energie en de bloemen brengen een herinnering aan deze heelheid (aan dit bloeien) in de cellen.


Deze tekst is gepubliceerd met toestemming van Bloesem Remedies Nederland te Horst, http://www.bloesemremediesnederland.nl/.

Het verhaal van het ontstaan van de Himalayan Flower Enhancers.

Ik woonde in 1990 ongeveer vier maanden in een afgelegen vallei van het Indiase Himalaya gebergte toen de bloemen tegen me begonnen te spreken. Ik heb altijd van bloemen gehouden, als kind al vond ik het zoeken en plukken van wilde bloemen in de lente een van de leukste dingen om te doen. Toen ik een paar jaar geleden een boek over astrologie las, kwam ik een passage tegen waarin gezegd werd, dat wanneer je je levenswerk vindt, je er verbaasd over zult staan dat het iets is wat je als kind al deed. Ik dacht erover na en verwierp het idee onmiddellijk, ik zei:" Nou, in mijn geval is dat niet waar."

Na misschien drie maanden van heel eenvoudig leven in de bergen, van kruiden plukken en voedsel zoeken in het wild, hout hakken en water dragen, wandelen, mediteren en het in me opnemen van de geweldige pracht van de bergen, was mijn geest stil genoeg geworden om de bloemen te horen spreken. Ze droegen me op om hen te eten, daarna stil te zitten en het effect te voelen. In die tijd zouden ze me over zichzelf vertellen en hoe ze de mensen konden helpen. Ze vroegen me om dit met zoveel mogelijk mensen in de wereld te delen.

Ze noemden zichzelf Flower Enhancers (bloemen versterkers), ze vertelden me dat ze geen remedies zijn voor iets wat niet goed was bij mensen, maar dat hun werk eruit bestaat om te versterken wat wel goed is. Door hun licht of hun trillingsfrequentie te laten schijnen in bepaalde gedeelten van het menselijk lichaam, maken ze dat gedeelte open en verwijderen alle donkere blokkades en opgeslagen negativiteit.
Het is hun werk om te stimuleren en de heelheid, die onze natuurlijke toestand is, te bevorderen. Het is de natuurlijke staat van het lichaam om een open kanaal te zijn voor de universele energie en de bloemen brengen een herinnering aan deze heelheid (aan dit bloeien) in de cellen.
Ik vroeg hen of alle bloemen zulke krachten bevatten en hun antwoord was:" Ja, alle bloemen hebben hun individuele eigenschappen, maar vanwege de vervuiling door de mens zijn er nog maar een paar plaatsen op aarde over waar de levenskracht nog zo sterk en levendig is als in de Himalaya."

Omdat de remedies gemaakt worden van bloemen die groeien op ongeveer 3000 meter hoogte, versterken ze het bewustzijn van de sublieme schoonheid en vitaliteit van de planeet en genezen en versterken het lichaam door middel van bewustzijn.
De Himalaya is de jongste bergketen op aarde en mijn ervaring is dat deze bergen pulseren met een levenskracht die ik tijdens de twintig jaren dat ik gereisd heb nergens anders heb gevoeld.
Het is traditioneel ook het land van de boeddha's. Veel wijzen hebben hun verlichting bereikt in de Himalaya en zijn ernaar teruggekeerd om hun lichaam te verlaten. Dus misschien heeft dit fenomeen twee kanten - de ongerepte energie en schoonheid van deze bergen brengt mensen tot hun ultieme bloei en de aura of het energieveld van deze wijzen verhoogt het energieniveau van de bergen weer verder. Het lijkt natuurlijk en passend voor bloemen die in deze bodem en in dit klimaat groeien dat ze eigenschappen bezitten die de slapende boeddha in de mens helpen ontwaken. In een tijd van een paar weken maakten de bloemen me bekend welke ik moest gebruiken om remedies te maken voor de zeven chakra's of energie centra van het lichaam. In sommige gevallen waren er meerdere bloemen voor een remedie. Sinds die tijd zijn er nog veel andere remedies bijgekomen.

De wilde Jasmijn maakte zichzelf bekend als de deler van universele liefde, van broederschap, van verwondering en ontzag. Ze stelde voor dat ik in alle remedies enkele druppels deed, als een katalysator, omdat ze het delen bevordert. Als de energie in beweging komt, als het chakra open gaat; dan ontstaat de impuls om te delen, om jezelf weer aan het bestaan over te geven, om te dansen, te zingen, te vieren. Dit is dankbaarheid (Gratefulness).

Een andere bloem - een wilde iris van immense schoonheid - noemde zichzelf "Hidden Splendor" (Verborgen Pracht); ze zei dat ze de innerlijke keizer en keizerin versterkte. Toen ik deze bloem de eerste keer at (een aardige mond vol) bevond ik me hoog op een berghelling - daarna liep ik op een pad langs een prachtige rivier en was vervuld van het gevoel dat deze hele aarde mijn grondgebied was, mijn geboorterecht.

Het is nu al weer enkele jaren geleden sinds de bloemen de eerste keer tegen me spraken en mijn eigen ervaring en begrip is gedeeld en overgenomen door heel veel mensen over de hele wereld. Iedereen ervaart de bloemen op zijn eigen unieke en individuele manier, wat hun kracht en doelmatigheid bevestigt. Bloemen zijn eenvoudige wezens en zij weerspiegelen de eenvoud van zelfonderzoek. Er is geen groot systeem of een filosofie nodig - kijk alleen rustig naar binnen en stem je af op jezelf.

Bloemen zijn de uitdrukking van de liefde van de aarde, de hoogste uitdrukking die planten kunnen bereiken. In hen worden alle energieën van vernieuwing, schoonheid en creativiteit vertegenwoordigd. Een dans van viering; zij openen hun bloembladen naar de zon, geven hun geur aan de wind en zij zeggen:" Voel ons in je lichaam, voel onze extase, onze vreugde, onze dans van het leven. Om geen andere reden dan dat we op dit moment bestaan.

Tanmaya.


Wat zijn Bloesem remedies?

Bloesem remedie therapie is een zachte vorm van behandeling. Bloesem remedies zijn uniek in hun vermogen om tegelijkertijd in te werken op fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten. Ze bieden complete genezing aan.
Bloesem remedies worden gemaakt tijdens een delicaat proces van afstemming. Zonlicht zorgt hierbij voor een overdracht van de energie van de bloem in het water. Het resultaat is een krachtige genezende essence, als een vloeibare vorm van energie. Genezing met bloemen is al duizenden jaren aan de mens bekend, vanwege het kalmerende effect op de geest en de emoties.
Als je erg gevoelig bent en open staat voor de natuur is het duidelijk dat elke plant en elke bloem zijn eigen karakter en kwaliteiten heeft. Wanneer ze als remedie ingenomen worden kunnen deze kwaliteiten resoneren met dezelfde kwaliteiten in een persoon en deze activeren. De natuur biedt je complete genezing aan en herstel van evenwicht en gezondheid. Ze maakt het mogelijk dat je je weer bewust wordt van het feit dat je al heel bent en al verbonden bent met al het leven.


Gebieden in je leven die je kunt versterken met behulp van de Himalayan Flower Enhancers:

Bewustzijnswerk: Clarity, Chiron, Veil of Dreams, Astral Orchid, Blue Dragon, Gulaga
Creativiteit: Authenticity, Well Being, Let Go, Blue Dragon, Hidden Splendor
Healing: Down to Earth, Vital Spark, Healing, Endurance, Morning Glory, Aura Cleaning, Chiron, Isan, Let Go, Expansion
Liefde: Ecstasy, Hidden Splendor, Trust, Lotus, Happiness, Goddess, White Orchid, Chiron, Gratefulness, Pink Primula, Gulaga Crystal
Manifestatie in de wereld: Strength, Down to Earth, Well Being, Isan, Warrior, Golden Dawn, Goddess
Meditatie/Ontspanning: Let Go, Clarity, Blue Dragon, Lotus, Happiness, Flight, Trust, Gulaga Crystal
Seksualiteit: Down to Earth, Well Being, Trust, Heart of Tantra
Spiritualiteit: Clarity, Flight, Gratefulness, Trust, Lotus, White Orchid, Blue Dragon, Rock Primula, Gulaga Crystal
Transformatie: Gateway, Pluto, Chiron, Nirjara, Nirjara 2, Rapa-Nui, Ecstacy, Trust, Vital Spark, Renaissance, Isan, Pink Primula, Purple Orchid, Opium Poppy, Gulaga Orchid
Zelfbeeld: Strength, Hidden Splendor, Gratefulness, Well Being, Authenticity, Isan, Goddess, Warrior, Children's Flower, Opium Poppy


Gebruik.

Meestal worden bloesem remedies ingenomen - schudt het flesje eerst en doe dan een paar druppels van de remedie(s) onder de tong. Neem een paar ogenblikken de tijd om met de aandacht naar binnen te keren en de effecten bij jezelf te voelen. Ze kunnen ook direct op de huid gewreven worden, aan huidcrèmes of massage oliën toegevoegd worden, in bad gedaan worden of in een sprayflesje (4-5 druppels uit het stockflesje is genoeg). De spray methode is uitstekend geschikt om ruimtes in huis te reinigen en op te frissen.
Bloesem remedies kunnen ook gebruikt worden in combinatie met gangbare medicijnen, of na een medicijnkuur, om de bijwerkingen te verlichten en het energiesysteem van het lichaam weer te herstellen.