Himalayan Flower Enhancers

Ze noemden zichzelf Flower Enhancers (bloemen versterkers). Ze vertelden dat ze geen remedies zijn voor iets wat niet goed was bij mensen, maar dat hun werk eruit bestaat om te versterken wat wel goed is. Door hun licht of hun trillingsfrequentie te laten schijnen in bepaalde gedeelten van het menselijk lichaam, maken ze dat gedeelte open en verwijderen alle donkere blokkades en opgeslagen negativiteit.

Het is hun werk om te stimuleren en de heelheid, die onze natuurlijke toestand is, te bevorderen. Het is de natuurlijke staat van het lichaam om een open kanaal te zijn voor de universele energie en de bloemen brengen een herinnering aan deze heelheid (aan dit bloeien) in de cellen.

Ga direct naar:


Het verhaal van Tanmaya over het ontstaan van de Himalayan Flower Enhancers.
Ik woonde in 1990 ongeveer vier maanden in een afgelegen vallei van het Indiase Himalaya gebergte toen de bloemen tegen me begonnen te spreken. Ik heb altijd van bloemen gehouden, als kind al vond ik het zoeken en plukken van wilde bloemen in de lente een van de leukste dingen om te doen. Toen ik een paar jaar geleden een boek over astrologie las, kwam ik een passage tegen waarin gezegd werd, dat wanneer je je levenswerk vindt, je er verbaasd over zult staan dat het iets is wat je als kind al deed. Ik dacht erover na en verwierp het idee onmiddellijk, ik zei:” Nou, in mijn geval is dat niet waar.”

Na misschien drie maanden van heel eenvoudig leven in de bergen, van kruiden plukken en voedsel zoeken in het wild, hout hakken en water dragen, wandelen, mediteren en het in me opnemen van de geweldige pracht van de bergen, was mijn geest stil genoeg geworden om de bloemen te horen spreken. Ze droegen me op om hen te eten, daarna stil te zitten en het effect te voelen. In die tijd zouden ze me over zichzelf vertellen en hoe ze de mensen konden helpen. Ze vroegen me om dit met zoveel mogelijk mensen in de wereld te delen.

Ze noemden zichzelf Flower Enhancers (bloemen versterkers), ze vertelden me dat ze geen remedies zijn voor iets wat niet goed was bij mensen, maar dat hun werk eruit bestaat om te versterken wat wel goed is. Door hun licht of hun trillingsfrequentie te laten schijnen in bepaalde gedeelten van het menselijk lichaam, maken ze dat gedeelte open en verwijderen alle donkere blokkades en opgeslagen negativiteit.

Het is hun werk om te stimuleren en de heelheid, die onze natuurlijke toestand is, te bevorderen. Het is de natuurlijke staat van het lichaam om een open kanaal te zijn voor de universele energie en de bloemen brengen een herinnering aan deze heelheid (aan dit bloeien) in de cellen.

Ik vroeg hen of alle bloemen zulke krachten bevatten en hun antwoord was:” Ja, alle bloemen hebben hun individuele eigenschappen, maar vanwege de vervuiling door de mens zijn er nog maar een paar plaatsen op aarde over waar de levenskracht nog zo sterk en levendig is als in de Himalaya.”

Omdat de remedies gemaakt worden van bloemen die groeien op ongeveer 3000 meter hoogte, versterken ze het bewustzijn van de sublieme schoonheid en vitaliteit van de planeet en genezen en versterken het lichaam door middel van bewustzijn.
De Himalaya is de jongste bergketen op aarde en mijn ervaring is dat deze bergen pulseren met een levenskracht die ik tijdens de twintig jaren dat ik gereisd heb nergens anders heb gevoeld.

Het is traditioneel ook het land van de boeddha’s. Veel wijzen hebben hun verlichting bereikt in de Himalaya en zijn ernaar teruggekeerd om hun lichaam te verlaten. Dus misschien heeft dit fenomeen twee kanten – de ongerepte energie en schoonheid van deze bergen brengt mensen tot hun ultieme bloei en de aura of het energieveld van deze wijzen verhoogt het energieniveau van de bergen weer verder. Het lijkt natuurlijk en passend voor bloemen die in deze bodem en in dit klimaat groeien dat ze eigenschappen bezitten die de slapende boeddha in de mens helpen ontwaken. In een tijd van een paar weken maakten de bloemen me bekend welke ik moest gebruiken om remedies te maken voor de zeven chakra’s of energie centra van het lichaam. In sommige gevallen waren er meerdere bloemen voor een remedie. Sinds die tijd zijn er nog veel andere remedies bijgekomen.

De wilde Jasmijn maakte zichzelf bekend als de deler van universele liefde, van broederschap, van verwondering en ontzag. Ze stelde voor dat ik in alle remedies enkele druppels deed, als een katalysator, omdat ze het delen bevordert. Als de energie in beweging komt, als het chakra open gaat; dan ontstaat de impuls om te delen, om jezelf weer aan het bestaan over te geven, om te dansen, te zingen, te vieren. Dit is dankbaarheid (Gratefulness).

Een andere bloem – een wilde iris van immense schoonheid – noemde zichzelf “Hidden Splendor” (Verborgen Pracht); ze zei dat ze de innerlijke keizer en keizerin versterkte. Toen ik deze bloem de eerste keer at (een aardige mond vol) bevond ik me hoog op een berghelling – daarna liep ik op een pad langs een prachtige rivier en was vervuld van het gevoel dat deze hele aarde mijn grondgebied was, mijn geboorterecht.

Het is nu al weer enkele jaren geleden sinds de bloemen de eerste keer tegen me spraken en mijn eigen ervaring en begrip is gedeeld en overgenomen door heel veel mensen over de hele wereld. Iedereen ervaart de bloemen op zijn eigen unieke en individuele manier, wat hun kracht en doelmatigheid bevestigt. Bloemen zijn eenvoudige wezens en zij weerspiegelen de eenvoud van zelfonderzoek. Er is geen groot systeem of een filosofie nodig – kijk alleen rustig naar binnen en stem je af op jezelf.

Bloemen zijn de uitdrukking van de liefde van de aarde, de hoogste uitdrukking die planten kunnen bereiken. In hen worden alle energieën van vernieuwing, schoonheid en creativiteit vertegenwoordigd. Een dans van viering; zij openen hun bloembladen naar de zon, geven hun geur aan de wind en zij zeggen:” Voel ons in je lichaam, voel onze extase, onze vreugde, onze dans van het leven. Om geen andere reden dan dat we op dit moment bestaan.

Wat zijn Bloesem remedies?
Bloesem remedie therapie is een zachte vorm van behandeling. Bloesem remedies zijn uniek in hun vermogen om tegelijkertijd in te werken op fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten. Ze bieden complete genezing aan.

Bloesem remedies worden gemaakt tijdens een delicaat proces van afstemming. Zonlicht zorgt hierbij voor een overdracht van de energie van de bloem in het water. Het resultaat is een krachtige genezende essence, als een vloeibare vorm van energie. Genezing met bloemen is al duizenden jaren aan de mens bekend, vanwege het kalmerende effect op de geest en de emoties.

Als je erg gevoelig bent en open staat voor de natuur is het duidelijk dat elke plant en elke bloem zijn eigen karakter en kwaliteiten heeft. Wanneer ze als remedie ingenomen worden kunnen deze kwaliteiten resoneren met dezelfde kwaliteiten in een persoon en deze activeren. De natuur biedt je complete genezing aan en herstel van evenwicht en gezondheid. Ze maakt het mogelijk dat je je weer bewust wordt van het feit dat je al heel bent en al verbonden bent met al het leven.

Gebieden in je leven die je kunt versterken met behulp van de Himalayan Flower Enhancers:

Bewustzijnswerk: Clarity, Chiron, Veil of Dreams, Astral Orchid, Blue Dragon, Gulaga
Creativiteit: Authenticity, Well Being, Let Go, Blue Dragon, Hidden Splendor
Healing: Down to Earth, Vital Spark, Healing, Endurance, Morning Glory, Aura Cleaning, Chiron, Isan, Let Go, Expansion
Liefde: Ecstasy, Hidden Splendor, Trust, Lotus, Happiness, Goddess, White Orchid, Chiron, Gratefulness, Pink Primula, Gulaga Crystal
Manifestatie in de wereld: Strength, Down to Earth, Well Being, Isan, Warrior, Golden Dawn, Goddess
Meditatie/Ontspanning: Let Go, Clarity, Blue Dragon, Lotus, Happiness, Flight, Trust, Gulaga Crystal
Seksualiteit: Down to Earth, Well Being, Trust, Heart of Tantra
Spiritualiteit: Clarity, Flight, Gratefulness, Trust, Lotus, White Orchid, Blue Dragon, Rock Primula, Gulaga Crystal
Transformatie: Gateway, Pluto, Chiron, Nirjara, Nirjara 2, Rapa-Nui, Ecstacy, Trust, Vital Spark, Renaissance, Isan, Pink Primula, Purple Orchid, Opium Poppy, Gulaga Orchid
Zelfbeeld: Strength, Hidden Splendor, Gratefulness, Well Being, Authenticity, Isan, Goddess, Warrior, Children’s Flower, Opium Poppy

Gebruik

Meestal worden bloesem remedies ingenomen – schudt het flesje eerst en doe dan een paar druppels van de remedie(s) onder de tong. Neem een paar ogenblikken de tijd om met de aandacht naar binnen te keren en de effecten bij jezelf te voelen. Ze kunnen ook direct op de huid gewreven worden, aan huidcrèmes of massage oliën toegevoegd worden, in bad gedaan worden of in een sprayflesje (4-5 druppels uit het stockflesje is genoeg). De spray methode is uitstekend geschikt om ruimtes in huis te reinigen en op te frissen.

Bloesem remedies kunnen ook gebruikt worden in combinatie met gangbare medicijnen, of na een medicijnkuur, om de bijwerkingen te verlichten en het energiesysteem van het lichaam weer te herstellen.

Doos 1: Chakra set

De zeven chakra’s

Chakra’s zijn bekend uit de oosterse filosofie. Ze corresponderen met de verschillende klieren van het endocriene systeem. Ze kunnen omschreven worden als draaikolken of energiecentra die de subtiele lichamen verbinden met het fysieke lichaam. Ze beïnvloeden onze fysieke en psychologische gezondheid. Het concept van de chakra’s is een nuttig hulpmiddel op het pad van spirituele groei. Het is een systeem dat het hele spectrum van het menselijk leven omvat – van het niveau van het meest primaire fysieke overleven tot aan pure meditatie, oplossen in het oneindige. Elk probleem waar we in ons leven mee te maken krijgen kan teruggebracht worden tot een verstoring in een van de chakra’s. De Himalayan Flower Enhancers voor de zeven chakra’s zijn remedies van bloemen, of combinaties van bloemen. Ze bieden je de ervaring aan van een chakra dat volledig geopend is. Sommige mensen ervaren eerst de blokkade, een bewust worden van een gebied van hun leven dat “vast” zit en als het opengaat en losgelaten wordt, een ervaring van heelheid. De eigen ervaring van de heelheid zorgt ervoor dat genezing op een natuurlijke manier plaats kan vinden.

Down to Earth – (basis chakra)
Leycestra formosa, Calanthe tricarinata
Versterkt de levenskracht, de verbinding met de aarde. Als je niet gegrond bent, weinig energie hebt, je zorgen maakt over je materiële bestaan. Versterkt de seksuele energie. Bij een laag libido, gekwetst zijn met betrekking tot seksualiteit. Bij subtiele of verborgen angsten, stress, traagheid of gebrek aan enthousiasme. Als je je zorgen maakt om je materiële bestaan, kan ze een gevoel van stabiliteit geven en ervoor zorgen dat je de dingen stap voor stap gaat doen. Afstemming op de natuurlijke ritmes van het leven, verdergaan met gemak, zonder te forceren.

Well Being – (hara)
Erysimum melicentae
Versterkt de verbinding met je eigen kracht, met je centrum, stimuleert creativiteit en het integreren van emoties. Versterkt de vrouwelijke seksualiteit. Dit chakra is de opslagplaats van energie en het centrum om de basisenergie te transformeren. Voor het oplossen van ingehouden kwaadheid, geboorte trauma’s, angst voor de dood, emoties die uit evenwicht zijn. Om er gewoon te zijn.

Strength – (zonnevlecht)
Caltha palustris var. himalensis
Versterkt je individualiteit, je persoonlijke creativiteit, oprechtheid, eerlijkheid, zelfvertrouwen, identiteit, de kracht om je te manifesteren in de materiële wereld. Om twijfel aan jezelf te overwinnen, aan je vermogen om je aangeboren creativiteit uit te drukken. Verdrijft gevoelens van onzekerheid, van gebrek aan persoonlijke kracht, van gebrek aan richting in je leven, gebrek aan motivatie. Verdrijft gevoelens van hopeloosheid, depressie, onderdrukking. Voor het loslaten van conditioneringpatronen uit je vroege jeugd.

Ecstacy – (hart)
Rosa webbiana
Versterkt liefde, mededogen, oprechtheid, eerlijkheid, diepte in gevoelens. Gevoelens van expansie en universele liefde, dienstbaarheid en delen. Meevoelen met alle levende wezens, transpersoonlijke liefde. Het ervaren van de volheid van “het lege hart”. Helpt bij starheid, verkramping, bitterheid, jaloezie, je niet geliefd voelen, als je te kritisch bent op anderen, gedesillusioneerd bent, bij gebrek aan vertrouwen, als je jezelf inhoudt of geïrriteerd bent.

Authenticity – (keel)
Delphinium incanum
Versterkt de expressie, de verbale communicatie, de creativiteit, het gevoel voor het esthetische, plezier en schoonheid, verfijnt de ervaring, speuren, zoeken, zingen, het delen van ideeën, het stimuleren van dromen, verbeelding, overtuiging, je eigen weg gaan, de mensheid omhelzen. Helpt als je timide bent, bij verlegenheid, angst om je waarheid uit te spreken, problemen in de communicatie, stress, spanning, bezorgdheid, claustrofobie, gebrek aan overtuiging, plankenkoorts, starheid of onwil om te veranderen.

Clarity – (derde oog)
Parochetus communis, Aquilegia pubiflora
Versterkt helderheid, bewustzijn, scherpte van het intellect, waarneming, intuïtie, het ervaren van spiritualiteit, inzicht, helderziendheid, meditatie, concentratie, begrip, gezag, het vermogen om in het hart van dingen te kijken, verrukking, je universele zelf ervaren. Bij slechte concentratie, niet bewust zijn, gebrek aan helderheid, richting. Kan helpen bij hoofdpijn, geeft evenwicht bij onmatige seksuele energie. Verdrijft gevoelens van afzondering, vervreemding, zinloosheid.

Flight – (kruin)

Mazus surculosus, Anemone biflora
Eenheid, meditatie, gebed, ervaring van het vormloze, opgaan in het oneindige. Verbinding met het hoger zelf, eenheid van lichaam, ziel en geest. Bij gevoelens van afscheiding, afzondering, gebrek aan betekenis, gevoelens van nietigheid.

Gratefulness
Jasminum officinale
chakraUniversele liefde, broederschap, universeel delen, verwondering, ontzag. Voor mensen die egocentrisch, egoïstisch en oordelend zijn. Maakt dat je open bent en de schoonheid van jezelf en anderen kunt accepteren. Een kleine hoeveelheid van Gratefulness wordt in alle stockflesjes van de Himalaya remedies gedaan als een katalysator voor elk van de remedies.

Doos 2

Hidden Splendor
Iris kemaonensis
Brengt je innerlijke schoonheid naar buiten, stimuleert de innerlijke keizer of keizerin. Om je geboorterecht op te eisen, je innerlijke waarde. Als je je waardeloos voelt, onbeduidend, klein.

Aura Cleaning
Indigofea heterantha, Gypsophila cerastioides
Reinigt en verfrist de aura door licht en sprankeling aan het energieveld toe te voegen. Heel goed om te gebruiken in bad of om over het lichaam te sprayen. Uitstekend om een ruimte mee op te frissen.

Children’s Flower
Androsace primuloides
Een beschermende remedie voor kinderen. Helpt kinderen om hun oorspronkelijke en niet bedorven verbinding met de natuurlijke wereld te behouden, als ze blootgesteld worden aan sociale of culturele invloeden. Zorgt voor verrukking, plezier, speelsheid, onschuld, veerkracht – een gevoel van verwondering en ontzag voor de mysteries van het leven. Ook goed voor grote kinderen, brengt volwassenen in contact met hun innerlijk kind. Er is ook geconstateerd dat de remedie het licht terugbracht in de ogen van zeevogels die het slachtoffer waren van vervuiling.

Healing
Phytolacca acinosa, Herminium monorchis
Brengt je in verbinding met de basiskrachten in de natuur. Het hele proces van genezing is in de natuur zelf aanwezig. Vooral goed voor therapeuten die in steden werken of drukke stedelijke omgevingen – geeft het effect van een wandeling door een dennenbos. Zal vooral de energiekanalen van de therapeut schoonmaken, ze terug naar hun centrum brengen en naar hun natuurlijke relatie met het bestaan.

Trust
Clematis montana
Geeft je vertrouwen in het grote geheel; dat je precies daar bent waar je op dit moment moet zijn. Een brug tussen de verticale en de horizontale dimensies (de structuur van de bloem zelf). Het horizontale is de ruimte/tijd dimensie, het verticale de transcendentale/spirituele dimensie. Een toestand van overgave. Geneest ook wonden bij geliefden, zodat ze een hogere staat van eenwording kunnen bereiken.

Chiron
Thermopsis barbata
Geeft inzicht in de pijn die je heeft afgezonderd van je essentie, de hoofdpunten die je afhouden van het leven van je waarheid, van het echt jezelf zijn. Versterkt bij therapeuten sjamanistische energieën en maakt duidelijk waar het punt van afzondering bij de cliënt zich bevindt. Opent de zintuigen voor meer verfijnde ervaringen. Goed voor channeling.

Pluto
Arisaema propinquum
Brengt bewustzijn in het schaduwdeel van de geest. Verdrijft kwaadheid, frustratie, oude gedragspatronen en helpt je tegelijkertijd om je te identificeren met de enorme kracht van verandering / evolutie, in plaats van vast te houden aan de oude patronen die afgebroken worden. Om je over te kunnen geven aan verandering. Een krachtige remedie om de afgewezen, “donkere” kant van je zelf te omarmen. Doordat je ze bewust accepteert verliezen deze negatieve aspecten hun greep op het onbewuste en hebben niet langer macht over je leven. Bij sommige mensen kan deze remedie een onmiddellijke verandering veroorzaken. Kan kracht en duidelijkheid geven aan het aspect van Pluto in je horoscoop. Maakt de overgang van Pluto gemakkelijker.

Happiness
Rosa brunonii
Laat je stralen van binnenuit, waardoor een glimlach, een kalmerende gloed door je hele lichaam gaat, ontspant de geest. Geeft een diep gevoel van plezier in het leven. Een hart remedie.

Doos 3

Blue Dragon
Meconopsis horridula
Versterkt focus, concentratie, op één punt gericht zijn. Uitstekend bij meditatie. Dringt rechtstreeks door naar het hart van de zaak en onthult dat er maar één wereld is. Verdrijft de illusie van afscheiding.

Golden Dawn
Impatiens scabrida
Vooral goed voor vrouwen. Heelt oude verwondingen rondom seksualiteit, geestelijk en lichamelijk misbruik door mannelijke dominantie. Brengt je naar een plaats van stilte waar geen verwondingen bestaan en maakt het zo mogelijk dat je jezelf er niet langer mee vereenzelvigt en dat een zachte genezing vanzelf plaats kan vinden. Bij voorbeeld: kan vrouwen bewust maken van de innerlijke beperkingen die ze aan hun vrouwelijke kant opleggen als gevolg van de mentale conditionering, die ontstaan is door het opgroeien in een door mannen beheerste maatschappij.

Let Go
Hackelia uncinata
Voor ontspanning, meegaan met de stroom. Een bloem van het sterrenbeeld vissen. Opgaan in het moment, ontspanning, overgave. “Je roeispanen weggooien en kijken waar de boot naar toe gaat.” Kwetsingen, angsten en het gehecht zijn aan het verleden loslaten – naar het heden gaan met lege handen. Goed bij geleide fantasie.

Expansion
Chicorium Intybus
Vooral voor het borstgebied, geeft een gevoel van uitbreiding, openheid, zachte ontspanning. Voor uitbreiding van het hartchakra. Lost begrenzingen van het hart op die je waarneemt en dringt door tot in het hart van alle dingen.

Nirjara
(deprogrammeren) – Primula denticulata
Een remedie om opnieuw te programmeren. Als de bewuste intentie er is om afhankelijke houdingen en gedragspatronen te veranderen, zorgt deze remedie ervoor dat verouderde indrukken uit de cellen verwijderd worden. Ondersteunt transformatie. Een krachtige genezende remedie.

Vital Spark
Aesculus indica, Hackelia uncinata, Rosa brunonii, Indigofea heterantha
Versterkt de vitaliteit en de levenskracht, vooral bij shock, angst en extreme emoties. Helpt je om te kalmeren, ontspannen, los te laten en je over te geven aan het moment, waarbij ze ruimte geeft, zodat genezing plaats kan vinden. Kan ook gebruikt worden voor dieren die overstuur zijn of planten, die een schok hebben gekregen door verpoten.

Heart of Tantra
Impatience glandulifera
Vormt een cirkel van licht tussen het basischakra en het hart. Verbindt vooral bij mannen de zonnevlecht met het hart en brengt zo de seksuele energie van kracht naar liefde.

Gateway
Aesculus indica
Steun in tijden van verandering, bij overgangsriten, de donkere nacht van de ziel. Geeft kracht en veerkracht in tijden van innerlijke verwarring. Om de blik naar binnen te richten in moeilijke tijden. Om het proces te kunnen waarderen, het grotere geheel.

Doos 4: Bloemen van de wereld

Warrior
Australië/India/China – Tamarindus indica, Xanthorroea australis, Musa paradisiacal.
1Versterkt mannelijke kracht, gronding, moed, mannelijke seksualiteit, doelgerichtheid, wilskracht. Kan het best genomen worden in combinatie met de hartchakra remedie Ecstasy (zon/mars).

Goddess
India/China – Bauhinia purpurea, Rosa webbiana, Ahbizia saman
Versterkt de godin, de wijze vrouw. Brengt schoonheid, gratie, ontvankelijkheid, geduld, liefde, vrouwelijke kracht. (maan/venus).

Veil of dreams
India – Acanthocereus horridus
Stap door de sluier van dromen en in de wereld van de mysteries. Heel goed om in te nemen voordat je gaat slapen; versterkt je vermogen om bewust te dromen en helpt je om je dromen te herinneren. Gebruik samen met Clarity en Blue Dragon bij bewustzijnswerk.

Endurance Himalaya,
Sinaï woestijn – Phoenix dactylifera, Olea cuspidata
Geeft kracht, uithoudingsvermogen, weerstand. Verbetert verkeerde houdingen en overtuigingen over ouder worden. Versterkt jeugdige kracht, vitaliteit en weerstand.

Lotus
India – Nelumbo nucifera
De steen der wijzen onder de bloemen – symbool voor verlichting. Versterkt alle vormen van spirituele genezing. Werkt als een versterker voor andere remedies, kruiden en edelsteen remedies. Opent het kruinchakra. Heel goed om te gebruiken bij meditatie. Een algemene versterker en reiniger voor het hele systeem.

Isan (Neem)
India – Melia azadirachta
Deze remedie is gemaakt van de bloemen van een oude Neem boom die groeit langs de oude tantra tempels van Khajuraho. Voor de integratie van lichaam, ziel en geest. Goed om te gebruiken na behandelingen of meditaties. Versterkt het vermogen om je eigen waarheid te leven.

Morning Glory
India – Ipomoea nil
Om ’s morgens gemakkelijker op te kunnen staan en de morgen met enthousiasme te begroeten. Vergroot vitaliteit en versterkt het totale zenuwstelsel, waardoor nerveus gedrag afneemt. Om verslavende gewoontes, zoals roken, te doorbreken. Goed als je ’s nachts rusteloos bent.

Renaissance
Brazilië – Tillandsia stricta
Voor wedergeboorte. Om alles los te kunnen laten wat niet echt is en op te gaan in dat wat altijd geweest is. Emotionele gehechtheid aan het verleden loslaten. Een steun in moeilijke tijden voor zoekers, laat je begrijpen dat bloei kan plaatsvinden op elk moment, ongeacht de uiterlijke omstandigheden en voorwaarden. (Deze remedie is gemaakt onder de volle maan in vissen, samen met Sandra Epstein van de Braziliaanse Rainforest remedies.)

Doos 5

Rapa-nui
Versterkt oude aarde energie, geneest wonden uit vorige levens, opgaan in de wijsheid van Gaia. Gemaakt met zeewater op de oudste heilige plaats op Paaseiland, onder de nieuwe maan, met obsidiaan uit de grootste vulkaan van het eiland en de bloem van Mira-Tahiti – de laatste oorspronkelijke struik die nog op het eiland over is.

Nirjara 2
Primula Macrophylla
Een hulp bij het afpellen van de lagen van conditionering rondom je waarneming van de werkelijkheid – zodat de echte werkelijkheid zichtbaar wordt. Deze remedie is gemaakt van een van de eerste bloemen die verschijnen tijdens de korte zomer als de sneeuw dooit op een hoogte van ongeveer 4200 meter . Deze speciale bloem was losgeraakt door de stroom van modder en ijs langs een gletsjer. Ze bloeide nog volop, ofschoon ze nog maar met een kleine wortel aan een beetje modder vastzat.

Pink Primula
Primula Rosea
Opent het hart voor pure verrukking en vreugde over het feit dat je leeft.

Rock Primula
Primula saxatilis
Rustige aanvaarding van/verbinding met je eigen innerlijke schoonheid/vrede – ongeacht wat er om je heen gebeurt.

White Orchid
Cephalanthera Longifolia
Een hoger gebied van het hartchakra. Toegang tot de engelenrijken van het hart. Mededogen. Verrukking.

Purple Orchid
Roscoea Alpina
Een poort naar binnen. Toegang tot diepere lagen in jezelf. Goed voor degenen die moeite hebben om hun aandacht naar binnen te richten, deze remedie trekt de aandacht weg van afleidingen buiten jezelf, en brengt ze naar diepe innerlijke ruimtes.

Astral Orchid
Orchid Dactylorhiza Hatagirea
Een hoger octaaf van het derde oog. Verbinding met je hoger zelf. Channeling.

Opium Poppy
Mazus Surculosus, Anemone Biflora, White Clover
Om uit verslavende emotionele patronen en dwangmatig gedrag te stappen dat je vasthoudt in het verleden.

Doos 6

Sober Up
Leycestra formosa
Grondend, stabiliserend. Bij teveel energie in het hoofd, geeft stabiliteit, vastheid en uithoudingsvermogen. Meer evenwicht en stabiliteit bij alcohol en drugmisbruik en de daarmee samenhangende problemen.

Champagne
Sorbaria tormentosa
Vreugdevol, licht, als je iets te vieren hebt; vooral goed tijdens de nacht. Probeer samen met de Ecstacy remedie voor een zacht nachtelijk feest, met de Clarity remedie voor een meer geheimzinnig nachtelijk feest, of met de Down to Earth en de Ecstacy remedie voor een nacht met tantra.

Gulaga
Een krachtige remedie voor transformatie. Verbind je weer opnieuw met je levensdoel. Onthult alles meedogenloos wat niet langer goed voor je is of dat je niet langer dient op je reis en ruimt het op. Gemaakt van een rode paddestoel tijdens een zonsverduistering op een gewijde ceremoniële plaats op Gulaga mountain, in het uiterste zuiden van de oostkust van Australië.

Gulaga crystal
Quartz Crystal
Brengt de geest in evenwicht, maakt je intentie duidelijker, grondt de nieuwe visie, versterkt je voornemens. Brengt lichtheid, helderheid en plezier om het veranderingsproces af te ronden dat begonnen is door de Gulaga remedie.

Sat-Chit-Ananda
Meditatie remedie. Een heel goede hulp om je af te stemmen op de kern van het bestaan. Een combinatie van Nirjara, Nirjara 2, Pink Primula, Rock Primula en White Orchid.

Roots and Wings
Dit is een combinatie remedie, gemaakt van de Cedar en de White Orchid. De Cedar geeft gronding. Ze brengt je terug naar een diepe verbinding met de aarde, met je wortels. Het is als een straal van energie die omlaag beweegt door de chakra’s en in de aarde. Ze helpt bij het gronden van je visioenen; om je ideeën en dromen te manifesteren in de materiële wereld. De White Orchid opent de vleugels van je hart en stelt je in staat om de onmetelijke hoeveelheid liefde, die je ware natuur is, te voelen en te herkennen. Ze geeft je de moed om te leven vanuit deze ruimte in je hart, om naar de wereld te kijken met liefde en openheid, in plaats van met angst en starheid. De Cedar verankert je aan de aarde en ondersteunt je zo om je waarheid te leven, wetend dat je een bent met moeder aarde. Je lichaam is van de aarde en daarom ben je niet afgescheiden van de aarde. Zo bestaat je geest ook uit liefde en ben je niet afgescheiden van liefde. Roots and Wings versterkt de herinnering dat je niet afgescheiden bent, dat je een bent met het bestaan zelf. Het geeft je de moed om je leven te leven vanuit dit weten en dit begrip, om licht op de aarde te lopen en met alle wezens om te gaan met liefde.

Cedar
Cedar Deodora
Geeft gronding en moed, stabiliteit, kracht en vitaliteit. Moedigt je aan om diep in de aarde te wortelen, zodat je takken hoog in de hemel kunnen reiken.