Lotuslabel lichtessences set 108

De lichtessences uit de set ‘ Lotuslabel lichtessences 108’ zijn net zoals bloesemremedies gemaakt met bloesems door Susanne Timmerman. Bij het maken van de essences kwam er lichtinformatie mee; informatie van andere bewustzijnsvelden.


Ga direct naar:

Uitleg Lotuslabel lichtessences 108


Het Sterrenveld is de allereerste essence die Susanne maakte en dit heeft veel in haar losgemaakt en aangeraakt. Ze werd diep geraakt door het besef dat ze van heel ver weg kwam. Het heeft een proces in gang gezet waarbij vele puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Het voelde als een reis, waarbij een aaneenschakeling van gebeurtenissen samen de reis vormden. De losse gebeurtenissen waren schakels van het grotere geheel. Er ontvouwde zich iets heel moois en ze maakte nog meer essences…


De tweede essence was ‘Hartsbewustzijn’ en deze essence hielp om het eigen licht in te nemen, om de informatie uit het sterrenveld te integreren. Telkens kwamen de essences in paren. Op Ibiza ontstonden ‘Lichtbewustzijn’ en ‘Onderbewustzijn’. Een jaar na het maken van de essence Sterrenveld maakte ze in dezelfde tuin de essence Zonnenveld; dit had ze van te voren niet kunnen bedenken. Op diezelfde dag ontstond ook de essence Lichtbron. Elke essence die Susanne maakte, voelde telkens als een cadeautje, een kosmisch pakketje dat de tijd vooruit was. Elk pakketje moest nog opengemaakt worden zodat het zich verder kon ontvouwen. Elke essence heeft ze doorgewerkt en hiermee kwam informatie vrij; deze heeft ze vertaald in teksten en beelden, zie hierna. De essences hebben transformatieprocessen in gang gezet en ondersteund. Ze hebben veel licht gebracht. In de hoop dat ze jou ook veel licht mogen brengen! Licht is ook inzicht: je licht ergens op laten schijnen.

Tijdens het doorwerken van de essence ‘Lichtbewustzijn’ zag Susanne het geheel, de verbanden van de verschillende essences met elkaar. Op het moment dat ze het totaal plaatje zag, waren de 6 lichtessences van deze set al gemanifesteerd. Ze maakte een tekening waarbij ze de verschillende essences ten opzichte van elkaar positioneerde. Voor haar ogen, zonder dat ze het bedacht had, ontstond het yin yang symbool. Dit ontroerde diep! Het ene inzicht volgde het andere inzicht op. Het was en is groots! Van al de 6 moeder essences uit deze set heeft Susanne toen druppels bij elkaar gedaan, totaal 108 druppels (een heilig getal) en zo ontstond de 7e essence ‘108’, waarna de hele set ook vernoemd is. Het geheel is meer dan de som der delen. De moeder essence ‘108’ is gezegend door moeder Amma en door haar manifestatie als godin Kali. Het overzicht over de set lichtessences 108 kreeg Susanne in de herfst 2015; de vruchten van haar werk. Op 21-12-2015 (winterzonnewende) heeft ze van de moeder essences stockflesjes gemaakt voor de sets. Winter 2015 mochten de vruchten nog even in de aarde blijven. Er lag nog werk dat afgemaakt moest worden, zoals het beeld- en tekstmateriaal, nog wat land om te ontginnen dus. Lente 2016, bijna 2 jaar na het ontstaan van ‘Sterrenveld’ mochten de lichtessences set 108 de wereld in, het licht zien en het licht brengen.

Wat zit in een lichtessence?
De lichtessences uit de set 108 zijn gemaakt met bloesems. Bij het maken van een moeder essence worden bloemen en/of plantenmateriaal in bronwater gedaan of gebogen. Het water bevat hierdoor een energetische indruk van de bloesem of plant. Het water bevat een informatieveld dat ook veelzeggend is over de maker en het maakproces. Van deze moeder essence wordt een deel teruggegeven aan de natuur. Een ander deel wordt geconserveerd met biologische alcohol. Van de moeder essences worden de ‘stockflesjes’ of ‘bronflesjes’ gemaakt. De stockflesjes zitten in de sets. In een stockflesje zit bronwater en biologische wodka als conserveermiddel en hierin toegevoegd enkele druppels van de moeder essence. Er zit dus geen fysiek plantenmateriaal in de essences; de essences zijn een energetisch middel. Meer over de werking van bloesems en over healing met essences kun je lezen op www.lotusstudio.nl.

Wijze van gebruik
-Je kan druppels uit het stockflesje rechtstreeks innemen of in een glas water doen en het water gedurende de dag opdrinken.
-Je kan druppels uit het stockflesje op je lichaam aanbrengen, intuïtief of bijv. op specifieke drukpunten (het kan door kleding heen).
-Je kan druppels uit het stockflesje toevoegen aan badwater.
-Je kan het stockflesje bij je dragen (of bijv. een testbuisje met daarin enkele druppels uit het stockflesje).
-Je kan met enkele druppels uit het stockflesje een ‘gebruikersflesje’ maken, zoals bij ‘Bachbloesems’: in een 30ml pipetflesje doe je een klein bodempje brandewijn of andere zuivere drinkbare alcohol of plantaardige glycerine en de rest vul je aan met bronwater, dan voeg je paar druppels van de essence uit het stockflesje toe. Naar behoefte kun je dan een paar keer per dag enkele druppels uit het ‘gebruikersflesje’ innemen.

Beschrijving Lotuslabel lichtessences 108


Lichtessence Sterrenveld
Deze essence gaat over je sterrenafkomst. Als je het gevoel hebt dat je van heel ver weg komt en moeite hebt om hier te zijn; moeite hebt om te aarden. De energie van het sterrenveld kwam tijdens het maakproces in de remedie. De Sterrenveld essence werkt als een vortex en helpt je je licht te integreren in je fysieke lichaam. Dan kom je met al je licht thuis in je lichaam hier op aarde en werkt de remedie heel aardend. Wanneer je beter geaard bent, kun je ontdekken dat je multidimensionele zelven *) in het NU overal tegelijkertijd beter aarden. Als je volledig in het NU kunt ZIJN vallen alle dimensies samen en ben je één met AL. De vortex kan ook de andere kant op werken en je ‘uit’ je lichaam trekken naar het sterrenveld. Realiseer dan dat het sterrenveld in je is en niet buiten je. Neem de remedie heel bewust in met de intentie te ZIJN. Je mag ontdekken hoe groots je bent.
*) Multidimensionele zelven: alles wat en waar je tegelijkertijd ook bent, buiten tijd en ruimte.
Sleutelwoorden: oorsprong, afkomst, licht informatie, vortex, er zijn.

De geboorte van de lichtessence Sterrenveld: De moeder essence werd tijdens de zonnewende op 21 juni 2014 in de tuin Zegenwerp gemaakt van het viooltje. Een viooltje werd in een schaaltje bronwater gebogen, een grote engelwortel die er achter stond en een groepje bomen verderop deden ook mee. Tijdens het maakproces landde een libelle (dragonfly) op mijn grote teen. Een libelle brengt transformatie en dat heeft mijn eerste essence Sterrenveld zeker gebracht! Ik besefte voor het eerst dat ik van heel ver weg kwam en voelde een diep heimwee. Het schaaltje met de moeder essence werd pas vol toen de energie van het sterrenveld- van heel ver weg- in het schaaltje kon komen. Het viooltje fungeerde als een poort en de energie van het sterrenveld kwam in het schaaltje via het groepje bomen en de engelwortel die een soort glijbaan in de vorm van een ‘Fibonacci’ spiraal vormden.

Lichtessence Hartsbewustzijn
Licht DNA De essence Hartsbewustzijn gaat over het aanvaarden een mens te zijn met alles erop en eraan. Werkelijk te incarneren. Mensen voelen en mensen maken fouten. Uit imperfectie is de dualiteit geboren. In de dualiteit kun je en mag je ervaren. Het voelen en ervaren is heel groots en daarin mag je alles omarmen. Helemaal zijn. Alles heeft een andere kant. Onder is de andere kant van boven. Geaard in de hemel; hemel op aarde. Tijdens het maakproces waarbij de klaproos in het schaaltje bronwater gebogen werd, kwam er een verbinding tot stand met het middelpunt van de aarde en de hemel lichtte op. Zo onder zo boven. Ook was de zachte kracht van vergeving voelbaar. Vergeef jezelf je fouten. Zie de schoonheid van imperfectie. De gevallen engel voelt zich afgesneden van het geheel. Wanneer eenheid niet ervaren wordt, de verbinding verbroken lijkt, ben je even gevangen aan één kant van de dualiteit. De andere kant is dan niet meer zichtbaar. De essence Hartsbewustzijn helpt je je mens-zijn te verbinden met je potentieel. Het licht van je hoger bewustzijn straalt in je; je bent licht. Bewustzijn wie je bent. Als je Bewust Bent, ben je in verbinding. Hartsbewustzijn.
Sleutelwoorden: verbinding, hart, eenheid in dualiteit, engel en mens.

De geboorte van de lichtessence Hartsbewustzijn – Licht DNA: De moeder essence werd op 9 oktober 2014 in de tuin van het Kruidenrijk gemaakt. Een helderrode klaproos riep mijn aandacht. De bloeiende klaproos, een knop en de zaaddoos van de klaproos boog ik in een schaaltje bronwater. Tijdens het maakproces kwam ik mijn gevoelens over perfectie en imperfectie tegen en was er vergeving in de vorm van engel energie. Iets verderop in de tuin stond een beeld, voor mij een engel en dit beeld deed ook mee. De lucht had een heel speciale magische licht violette tint. Tijdens het maken van de essence was een diepe aarde binding voelbaar. De hemel en de aarde kwamen in de essence. In de eerste instantie ging de essence over het engel-bewustzijn. In een sessie kreeg de essence een upgrade; de sessie ging over het mens-zijn, iets dat ik aanvankelijk als te min ervoer, was werkelijk heel groots.

Lichtessence Onderbewustzijn -Drakenmaan
Deze essence gaat over het onderbuikgevoel, het onderbewustzijn en de creatiekracht. Er is moed voor nodig om het onderbewuste in je bewustzijn te brengen, want de draak bewaart de sleutel van de poort naar je onderbewustzijn. Vrouw Holle (de vlier) begeleidt je naar de onderwereld. De oceaan is een symbool voor het onderbewustzijn. Wat tref je onder water aan? Wanneer je de woelige zee aan kan, kun je de schatten vinden die op de oceaanbodem verborgen liggen. De parel in de schelp. De stand van de maan beïnvloedt al het water, de zeeën van de wereld met eb en vloed. Ook de vrouwelijke cyclus is verbonden met de maanstanden. De baarmoeder biedt een zachte bedding voor schepping, een kamer waarin nieuw leven ontvangen wordt. De baarmoeder is een poort naar nieuw leven, de creatiekracht huist in haar. Kun je bij je eigen creatiekracht? Mag de ongetemde vrouw (Lilith) er zijn? Kun je de draak in jou aankijken of is de draak, de wilde vrouw verbannen? Godin Lilith verkoos verbanning boven onderdrukking. De draak in je wil gezien worden. Er huist een enorme vuurkracht in haar. De vuurkracht kan vernietigen maar ook transformeren, zoals een feniks uit de as herrijst. Als deze vuurkracht wordt erkend, kan zij positief worden ingezet. De hele schepping is haar potentieel. Creatie. Noot: Alle mannen en vrouwen hebben een innerlijke vrouw en innerlijke man. Mannen en vrouwen kunnen hun seksuele energie transformeren zodat de kundalini gaat stromen.
Sleutelwoorden: onderbewustzijn, geboorte, vrouwelijke scheppingskracht, creatie, water en vuur.

De geboorte van de lichtessence Onderbewustzijn – Drakenmaan: Op Ibiza vonden mijn man en zoon een ‘zeedraakje’, het bleek van Posidonia Oceanica te zijn. Dat is een oerzeegras, ook wel Neptune (Poseidon) grass genoemd. Op 4 mei 2015 heb ik bij een strandje op een rots in de zee ’s middags in de zon van het draakje een essence gemaakt. Deze essence heb ik laten staan bij de volle maan die nacht. Helaas trof ik de volgende dag niets meer aan. Het schaaltje was weg, het zeedraakje was weg. De volle maan bleek in het dierenriem teken van de schorpioen te staan, het teken van verborgen emoties, ‘het gebied onder water’. Ik zocht naar een ander zeedraakje, maar kon die helaas niet vinden. Wel vond ik een stukje Posidonia Oceanica in de vorm van een vogel met lange sliertige staartveren (een feniks?). En mijn man vond een wat triestig uitziend draakje. Ik moest de draak in mij nog beter aankijken. Toen ik daar de moed voor had, bleek de draak eigenlijk wel mee te vallen, zelfs leuk te zijn. De draak wilde gewoon gezien worden. Nu kon ik opnieuw de essence maken. De moeder essence is gemaakt met de energie van het zeedraakje, de feniks en het ‘trieste’ draakje van Posidonia Oceanica en met Vlierbloesem op 16 juni 2015 in de tuin bij Lotusstudio ’s middags in de zon en ’s nachts in het donker van de nieuwe maan.

Een ervaring met lichtessence Onderbewustzijn: ‘In een sessie waarbij ik het flesje Onderbewustzijn gebruikte, kwam ik in het onderwater gebied, in het gebied van voor de geboorte. Op een gegeven moment was ik in de kosmos en zag een wereldbol waar ik mee verbonden was, deze was piepklein. Ik stond op het punt te incarneren, maar dat ging toch allemaal niet passen! Ik was heel groots en de wereld heel klein, laat staan de mensen op de wereldbol, die zijn natuurlijk nog veel kleiner. Eerder in de sessie had ik een soort knoop in mijn buik gevoeld. Stel je allemaal DNA strengen voor die in de knoop zitten. Het leek alsof de hele wereld in mijn buik zat. Dat was het! Om in een lichaam te passen hoefde ik alleen mijn ‘jasje’ andersom aan te doen, daarmee ging alles uit de knoop. Alles zat gewoon in me. Met het jasje andersom is de binnenwereld opeens buitenwereld. Dat wat buiten me is, is met me verbonden: stel je een bol voor waarbij DNA strengen naar buiten groeien in verbinding met alles. Geboren worden en sterven is de wereld ‘inside out’.’

Lichtessence Lichtbewustzijn
De essence Lichtbewustzijn gaat over de kundalini energie, de scheppende energie, die stroomt van het bekken naar de kruin. Een diepe aarding en de opening van de kruin zijn voelbaar in de essence. Aarde en hemel komen samen. Als een man en een vrouw samenkomen, versmelten en een eicel raakt bevrucht, ontstaat er nieuw leven. Op dezelfde manier komt de vrouwelijke en mannelijke energie samen in de kruin, de goddelijke versmelting van Shakti en Shiva. Dan volgt een explosie, een universum ontstaat. Kosmische creatie. Het één spat uiteen in heel veel deeltjes. Big Bang. Het één deelt zich zoals een bevruchte eicel zich deelt. In alle deeltjes is alles nog aanwezig. In het allerkleinste zit de blauwdruk van het allergrootste. Fractals, het kleine is zoals het grote. Een atoom bestaat net zoals het universum vooral uit ruimte. De microkosmos is de macrokosmos; zo binnen, zo buiten. Overal zijn kleine deeltjes sterrenstof met daarin de blauwdruk van het geheel. Wij bestaan uit sterrenstof. We dragen alles in ons; we zijn verbonden met alles wat ooit bestaan heeft, bestaat en nog zal bestaan, doordat alles in blauwdruk in ons aanwezig is. De liefde is de samenbrengende kracht waardoor alle deeltjes samen vibreren in vorm. Alles is verbonden met elkaar. Alles is één, wij zijn één. De deeltjes vallen als een gouden regen neer op aarde en worden weer opgenomen; vanuit het bekken trekt de voedende aarde energie omhoog naar het hoofd om daar weer samen te komen met de kosmische energie. De energie stroomt in de vorm van een torus. Wij zijn de spil van een torus. De energie wordt door de poort van het bekken opgenomen, stroomt van ons bekken door de ruggengraat naar het hoofd, verlaat de kruin en komt dan buiten langs weer terug het bekken in. Alles herhaalt zich; een continue regenereren. Het hele principe van de schepping is in ons. Wij zijn de schepping; gelijk aan het universum of het al; met alles verbonden; we zijn totaal.
Sleutelwoorden: helder inzicht in het geheel, kundalini stroom, goddelijke versmelting, verlichting, één zijn.

De geboorte van de lichtessence Lichtbewustzijn: De moeder essence Lichtbewustzijn is op Ibiza gemaakt. Ibiza is het eiland van het witte licht. Het is ook het eiland van pijnbomen. Al bij aankomst op Ibiza voelde ik dat ik van de pijnboom een essence wou maken, maar ik wist toen nog niet hoe. Intuïtief volgde ik mijn reis. Op 12 mei 2015 was het de tijd om een essence te maken en kwam ik uit bij het uitzichtpunt Puertas del Cielo, dat de poort van de hemel betekent. Je hebt daar 180 graden uitzicht over de zee. De zee en de hemel raken elkaar. In de zee vlak voor de kust ligt een bekkenvormig rotseilandje en aan de kust staan grote steile rotsen (‘lingam’ vorm). Een scheefgegroeide pijnboom op de rots geniet van het volledige uitzicht. Van deze boom kon ik gemakkelijk de naalden in het meegebrachte potje bronwater buigen. Op de rotsachtige bodem groeide verder niet veel, op wat planten met violetpaarse bloemetjes met fijne sprietjes na. Zo’n violetpaars bloemetje moest bij de essence; deze resoneerden voor mij met het kruinchakra. De bloem bleek de beemdkroon te zijn. Toen ik wat van de moeder essence aan de natuur teruggaf kwam een hagedisje er van drinken. De moeder essence Lichtbewustzijn is vervolgens in de avond en heel de nacht van 12 op 13 mei 2015 opgeladen op een altaar in de ruimte waar ik die avond de Cobra breath initiatie van Babaji gekregen heb.

Lichtessence Zonnenveld
Lichtessence Zonnenveld gaat over transformatie, over de weg naar binnen. Alles in de buitenwereld bestaat uit reflecties. Het zijn als het ware spiegels die je iets vertellen. Dat wat je in de buitenwereld ziet, vertelt iets over jou, over jouw visie en ook over jouw pijn. Als je dan naar binnen kunt gaan naar dat wat gereflecteerd wordt, kom je bij je kern, bij je essentie diep in je. De spiegels zien en naar binnen keren, betekent dat je kunt transformeren. De dingen niet meer buiten je leggen, maar herkennen dat het reflecties zijn. Diep in jezelf zakken. Bij je bestaan en je bestaansrecht komen. Je kunt dan tevens de wortel van je angst ontmoeten en ergens doorheen gaan, voorbij je pijn. De weg naar binnen is de weg van transformatie. De tunnel naar het licht, waarbij je afscheid neemt van de reflecties. Transformeren is je licht ophalen. Sterven is ook transformatie. In de derde dimensie wordt stof weer stof, tegelijkertijd ga je in een andere dimensie door de tunnel naar het licht. In de ‘tegenruimte’ is de lichtbron. De tegenruimte is overal; in het ‘kleine’ (DNA) en in het ‘grote’ (de kosmos). Zwarte gaten in het universum absorberen alle materie, al het licht. Aan de andere kant vind je de tegenruimte, de lichtbron. Het Zonnenveld is verbonden met de lichtbron, zoals een poort of een tunnel. Er zijn ook wormgaten in de kosmos, hierdoor kun je in een andere tijdruimte komen. Het Zonnenveld werkt ook op die manier alsof je in de aarde zakt; alsof de zwaartekracht je laat zakken in een voertuig waarmee je tijdruimte reizen kunt maken. De weg naar binnen.
Sleutelwoorden: reflectie, transformatie.

De geboorte van de lichtessence Zonnenveld: De moeder essence is op 27 juni 2015 in de tuin Zegenwerp gemaakt. Ruim een jaar eerder maakte ik in dezelfde tuin mijn eerste lichtessence Sterrenveld. Heel bijzonder dat nu ook het Zonnenveld geboren is. In een veldje buiten de eigenlijke tuin stonden vele groepjes gele bloemen: leeuwentand, familie van de Paardenbloem. Bij een groepje leeuwentand bloemen is de essence Zonnenveld gemaakt. Het groepje bloemen kwam uit in één rozet. De leeuwentand is stevig geworteld. Het roze duizendblad kwam erbij in deze essence. Duizend zonnen. Bij het maken van het Zonnenveld was het zakken in de aarde voelbaar, als ook de verbinding met de essence Lichtbron die tegelijkertijd aan de andere kant van de tuin geboren werd.

Lichtessence Lichtbron
De lichtbron is oneindig, eindeloos. Het is wit licht. Het is liefde. Het is in alles en tegelijkertijd niets. Het is in overvloed. Het is uitgestrekt. Het is eeuwig en ALtijd. Alom aanwezig. Buiten tijd en ruimte. Het is de oneindige bron waar alles vandaan komt en weer in terugkeert. Sleutelwoorden oneindig, liefde, licht, in alles en niets, bron De geboorte van de lichtessence Lichtbron De moeder essence Lichtbron is op 27 juni 2015 in de tuin Zegenwerp gemaakt van vergeet-me-nietjes op een krachtplaats bij een grote rozekwarts. Toen ik deze essence maakte, voelde ik dat de essence verder ging dan het Sterrenveld, de essence die ik een jaar eerder in dezelfde tuin maakte. De essence Lichtbron ontstond tegelijkertijd met de essence Zonnenveld aan de andere kant van de tuin; beide essences voelden met elkaar verbonden als door een regenboogbrug. De essence Lichtbron voelde als een heel zachte, lichte, fijne energie. Het voelde ook open, niet vol. Hierdoor moest ik terugdenken aan het maken van de essence Sterrenveld, die essence was aanvankelijk niet vol omdat de informatie van het sterrenveld er nog in moest. Deze keer was het anders, er ontbrak niets. De essence Lichtbron kan nooit vol zijn, omdat de lichtbron oneindig is.

De samenhang tussen het sterrenveld, het zonnenveld en de lichtbron
Toen ik het overzicht verkregen had van alle essences die ik gemaakt had, besefte ik dat het licht door het sterrenveld geboren wordt. Het licht komt van de lichtbron en het sterrenveld is een soort poort. Het sterrenveld zou je kunnen zien als een ‘wit’ gat in de kosmos waardoor alles ontstaat. Alles bestaat uit licht. Materie is een verdichte vorm van licht. De lichtbron is tegelijkertijd overal aanwezig. Het is van een andere dimensie. Het is een fijnstoffelijke vibratie. De lichtbron is ook het licht waarnaar je weer terugkeert wanneer je sterft of transformeert. Het is het licht aan het einde van de tunnel, de poort van het zonnenveld. Het zonnenveld zou je kunnen zien als een zwart gat in de kosmos die al het licht weer absorbeert, met aan de andere kant de ‘tegenruimte’, de lichtbron. Heel mooi hoe de cirkel rond is: dat in de tuin Zegenwerp de drie essences Sterrenveld, Zonnenveld en Lichtbron ontstaan zijn.

Lichtessence 108
Lichtessence 108 is een combinatie van de andere 6 essences uit de gelijknamige set 108. Nadat al de 6 moeder essences er waren, heb ik een aantal essences een tijd lang ingenomen. Tijdens het doorwerken van de essence Lichtbewustzijn kreeg ik het overzicht van het geheel. Het geheel is meer dan de som der delen. De lichtessences samen bevatten de informatie van de cyclus van wedergeboorte; het alles en het niets, het ontstaan van iets, de poort naar het licht, yin en yang. De cyclus van geboorte en sterven vind je in het kleine en in het grote. Lichtessence 108 gaat over al deze transformatieprocessen. De 5 essences Sterrenveld, Hartsbewustzijn, Onderbewustzijn, Lichtbewustzijn en Zonnenveld zijn poorten die in verbinding staan met de Lichtbron. De lichtbron wordt soms ook ‘tegenruimte’ genoemd en is dat wat tegelijkertijd overal aanwezig is in een andere dimensie (vaak 5D genoemd). In onze ‘3 dimensionele’ wereld wordt na de dood stof weer stof. Tegelijkertijd vind je in een andere dimensie de poort naar de lichtbron, van waaruit alles weer mogelijk is: opgaan in het niets of weer opnieuw geboren worden. Wanneer je weet hebt van dit proces ben je door wedergeboorte niet meer gevangen in het ‘rad van Maya’, van illusie. Het is een lus, een lemniscaat, een eeuwige beweging, een oneindige cyclus waarbij je kan kiezen om het lemniscaat te verlaten en in het licht te blijven of om een nieuwe creatieronde in te gaan. Je bent zelf de creator. Wanneer je bent ingeplugd in het grotere geheel, krijg je hier bewustzijn op. Je bent de spil van je bestaan. 1 = alles 0 = niets en tegelijkertijd rond en oneindig 8 = de eeuwige cyclus van het lemniscaat.

Een korte beschrijving van de essences die samen de lichtessence 108 vormen: – Geboorte is de materialisatie van het licht (lichtessence Sterrenveld). – Je wezen is het incarneren van licht (lichtessence Hartsbewustzijn). – Leven ontstaat door de poort van de baarmoeder waar de creatiekracht huist, waar water en vuur samenkomen (lichtessence Onderbewustzijn). – De kosmos ontstaat door een Goddelijke samensmelting; wanneer de kundalini is ontwaakt, ervaar je dat je één bent met al (lichtessence Lichtbewustzijn). – In de poort naar het licht neem je afscheid van de reflecties van het zelf (lichtessence Zonnenveld). – Een oneindig veld van licht en liefde, in alles aanwezig en tegelijkertijd gelijk aan niets vanwege haar oneindigheid (lichtessence Lichtbron). De synergie van de essences is lichtessence 108. Samengevoegd in 108 druppels die gezegend zijn door moeder Amma en ’s nachts nogmaals gezegend zijn door Amma in de manifestatie van godin Kali.
Sleutelwoorden: totaal bewustzijn, eeuwige beweging, bevrijd uit de gevangenis van illusie, vrije keuze (het rad van ‘Maya’ = no more ‘Maya’).

De geboorte van de lichtessence 108: Op een ochtend zette ik de 6 essences op een rijtje op papier. Hoe verhouden de essences zich met elkaar? Voor mijn ogen ontstond het yin yang symbool. Dit had ik van te voren niet kunnen bedenken en ontroerde me diep. Ik besefte dat de essences samen, de synergie meer is dan de som der delen. Op 27 oktober 2015 deed ik in totaal 108 (een heilig getal in het Hindoeïsme) druppels van de verschillende moeder essences bij elkaar: de nieuwe moeder essence ‘108’ werd geboren. Dit flesje zette ik heel de dag en nacht bij een beeld van een Shiva Lingam & Shakti yoni in de tuin van Lotusstudio om op te laden. In die nacht was het volle maan. Na het etmaal nam ik het flesje met de 108 druppels moeder essences mee naar moeder Amma in Houten (28 oktober 2015). In Houten kreeg ik een zogenaamde ‘timeline ticket’ en was het maar de vraag wanneer ik een darshan (zegening) bij moeder Amma zou krijgen. Ik ontmoette een paar vrouwen, waaronder een bekende en vertelde mijn verhaal bij mijn tekening. Mijn verhaal werd hierdoor helderder voor mezelf en maakte ook veel los in de anderen. Precies daarna kon ik mijn ticket inruilen voor een ticket waarmee ik in de rij voor darshan kon aansluiten. Even later kreeg ik darshan van moeder Amma en werd de moeder essence 108 gezegend. Die nacht werd moeder Amma de manifestatie van godin Kali en ontving ik nogmaals darshan en werd de moeder essence 108 ook door Amma als Kali gezegend. In de tijd daaropvolgend verfijnde mijn inzicht in de set 108 steeds meer. Op 21 december 2015 maakte ik van de 7 moederessences de stockflesjes voor de sets.