The African Tree Essences

De African Tree Essences: Energetische remedies van een eeuwenoud bos, in het hart van het oude land, het thuisland van de eerste mensen in zuidelijk Afrika – de collectieve voorouders van alle moderne mensen.


Ga direct naar:


De African Tree Essences worden geprepareerd door Melissa Krige. Ze zijn gemaakt met hulp van de boom deva’s van Platbos Forest.
De African tree essences bevatten de energetische kwaliteiten van dit unieke bos. Dit is het meest zuidelijk gelegen woud van Afrika, oud en mysterieus, met bomen van meer dan duizend jaar oud. Het is een levende schakel met ons oeroude verleden, toen een groot deel van de aarde nog bedekt was met bossen.

Ik draag de African Tree Essences, met dank, op aan de boom deva’s van Platbos, die mijn reis initieerden met deze boodschap:
Deze odyssee van ontdekking in de genezende krachten van het woud is ons geschenk aan jou. Jouw geschenk aan ons is het delen van deze genezing met anderen.

The African Tree Essences – door: Melissa Krige

Platbos Forest is de thuisbasis van onze familie sinds 2005 en de African Tree Essences zijn het resultaat van mijn vijf jaar durende spirituele zoektocht in het hart van het bos. Ze zijn gemaakt met de bloemen van de bomen, helder bronwater en de Afrikaanse zon en bevatten de unieke energetische blauwdruk van de dertien belangrijkste boomsoorten van het woud.

De African Tree Essences: Energetische remedies van een eeuwenoud bos, in het hart van het oude land, het thuisland van de eerste mensen in zuidelijk Afrika – de collectieve voorouders van alle moderne mensen.

In deze tijd van mondiale crisis, nu de oudste nog levende bossen bedreigd worden, komen de African Tree Essences beschikbaar, ze werken op onze innerlijke onrust en stress en verbinden ons weer met onze wortels.

De herinnering aan het oerbos, onze oude natuurlijke woonplaats, leeft diep in ons allemaal. In deze tijd voelen veel mensen een verlangen om weer terug te keren naar deze nog originele plaats in de stroom van het leven.

De remedies, geschenken van de deva’s van Platbos Forest, zijn hier om ons te helpen ons weer te verbinden.

Over de African Tree Essences:

  • Er zijn 13 Tree Essences die werken op vaak voorkomende negatieve emoties.
  • De African Tree Essences zijn beschikbaar in 20 ml flesjes van blauw glas met druppelaar. Deze flesjes zijn speciaal gekozen vanwege de energetische eigenschappen van het blauwe glas: integriteit, vrede en expansie. Het blauwe glas ondersteunt en versterkt verder de energetische blauwdruk van de remedies.
  • De remedies in de flesjes bevatten een infusie in water van de bloem van een boom met een percentage alcohol uit druiven (brandy) als conserveermiddel.
  • De moedertincturen worden opgeslagen onder het bladerdak van het woud. Twee oude White Stinkwood bomen staan als schildwachten over hen heen.
  • De remedies worden geleverd als stock remedies. De gebruiksaanwijzing, de botanische naam en de gewone naam van de boom staan vermeld op het etiket.

The African Tree EssencesBladder Nut – boom van zelfkennis: Voor de concentratie en het loslaten van de behoefte aan uiterlijk vertoon. Wanneer je jezelf verstopt achter een masker en erin gelooft dat je ware zelf het niet waard is om van te houden. Goed bij stemmingswisselingen, wanneer je een slecht zelfbeeld hebt van je lichaam en bij de problemen in de puberteit.

Cherry Wood – boom van sereniteit: Te gebruiken na een schok, bij elk soort angst, schrik of trauma. Bevrijdt van het gevoel van “bevroren” te zijn in het trauma en schept een veilige en beschermde ruimte voor genezing. Een remedie om te verzachten en kalmeren. Wanneer een oud trauma vanuit het vorige leven de genezing van het lichaam blokkeert, omdat dit trauma nog door het celgeheugen van het lichaam wordt vastgehouden.

Hard Pear – boom van vergeving: Is voor het bevrijden en het verwerken van niet losgelaten tranen. Door het loslaten en verwerken wordt vergeving en genezing mogelijk. Ze helpt met het loslaten van wrok en verbittering en is een goede remedie bij post-traumatische stress.

Milkwood – boom van heelheid: Om in je eigen kracht te gaan staan en ze geeft je een gevoel van erbij horen en verbondenheid. Een koesterende en ondersteunende remedie die gevoelens van onzekerheid en een gebrek aan gronding in evenwicht brengt. Een goede hulp bij nachtmerries en negatieve gemoedstoestanden.

Pock Ironwood – boom van intuïtie: Voor het versterken van je ontvankelijkheid en je intuïtie; ze geeft focus, helderheid en perspectief en helpt je om het grotere geheel te zien en zorgt ervoor dat je je met je innerlijke wijsheid kunt verbinden.

Rock Alder – boom van zegen: Voor het behouden van gezonde grenzen en integriteit in relaties. Ze brengt gevoelens van bezitterigheid en jaloezie en van veeleisend en behoeftig gedrag in evenwicht. Ze versterkt je sensualiteit en zorgt voor een jeugdige energie.

Saffronwood – boom van tranen: Voor gevoelige zielen, die gemakkelijk gekwetst kunnen worden door het leven. Ze biedt troost wanneer je gekwetst bent, bij verlies, verdriet of bij veel tranen. Voor kinderen die heimwee hebben of problemen hebben om hun plek op school te vinden. Bij problemen met uiten.

Sea Guarri – boom van inspiratie: Voor het versterken van je creativiteit, ze geeft je een gevoel van plezier en zin in het leven. Ze verlevendigt met een sprankelende en speelse energie. Bijzonder goed bij depressie, apathie en desinteresse in het leven.

Spike Thorn – boom van liefdevolle vriendelijkheid: Ze geeft perspectief en begrip in situaties waarvan je het gevoel hebt dat je daarin gevangen zit, te beperkt bent of er in vastzit. Bij verharding, verbittering of gemeen gedrag. Ze geeft mededogen en versterkt de zelfexpressie.

White Pear – boom van vreugde: Geeft toegang tot je diepste vreugde en je diepste verlangen. Ze prikkelt je en opent je ogen om de schoonheid van het leven te zien. Ze bevordert je openheid en je zelfacceptatie.

White Stinkwood – boom van licht: Ze laat je afstemmen op je hoger zelf en verbindt je met het doel van je ziel en je innerlijke wijsheid. Ze laat je gemakkelijk door de veranderingen van het leven en de belangrijke overgangen heen gaan. Voor bescherming van de aura en het ontwikkelen van je vermogen om te channelen. Laat je licht schijnen!

Wild Olive – boom van vertrouwen: Voor momenten van nood en wanhoop, wanneer je kracht en bescherming nodig hebt. Voor het donkerste uur voorafgaand aan de dageraad, wanneer je vertrouwen en geduld nodig hebt.


Wild Peach – boom van moed: Voor integriteit, standvastigheid en spirituele moed, wanneer je het slachtoffer bent, bij intimidatie en bij onderdrukking. Om jouw waarheid naar buiten te brengen. Ze geeft kracht om mededogen te hebben en wijsheid om nederig te zijn. Geeft evenwicht bij uitstel en besluiteloosheid en versterkt je eigenwaarde.

Aanvullende African Tree Essences:

Baobab – boom van leven
De baobab (Adansonia digitata) is het grootste bloeiende organisme ter wereld en is op passende wijze versierd met gigantische, schitterende witte bloemen. De bloemen gaan open bij zonsondergang en worden ’s morgens bevrucht door vleermuizen, motten en bush-baby’s die de bloemennectar drinken. De uren tussen zonsondergang en zonsopgang – wanneer de kosmos ontwaakt in al zijn sterrenmysterie – zijn het domein van de ziel, de intuïtie en vrouwelijke wijsheid.

Affirmatie: Hier ben ik! Solide, volledig aanwezig en geworteld in Moeder Gaia, mijn Licht is verankerd in de Hemelen en er wordt voor al mijn behoeften gezorgd. Vanuit deze basis van overvloed deel ik mijn unieke gaven met de wereld. Ik geef en ontvang met dankbaarheid.

Myrsine Mystery – boom van Genade
De Myrsine Mystery is een boom van mysterie. Ze houdt de energie van evolutie en magie in beweging – grenzeloos, onbekend en oneindig. Ze is rijk aan potentieel en mogelijkheden en herinnert ons eraan hoe weinig we werkelijk weten over de universele krachten die ons aardse bestaan ondersteunen en manifesteren. Woorden kunnen haar niet vastpinnen, want ze is momenteel bezig zichzelf te creëren. Deze nieuwe remedie werd ontdekt op een belangrijk moment voor de mensheid: het is hier om ons te helpen en te ondersteunen terwijl we door de grote verschuiving naar de Gouden Eeuw van Aquarius navigeren. Deze essentie houdt ons in een ruimte van genade en geloof terwijl we ons openstellen voor de magie en het onbekende omarmen. De Myrsine Mystery remedie is in het bijzonder ondersteunend bij hoog sensitiviteit en oude zielen die geïncarneerd zijn in deze tijd van de geboorte van de Nieuwe Aarde. Geeft troost voor deze zielen die zich vaak alleen en vervreemd hebben gevoeld op de planeet, en zal hen helpen bij het verbinden met hun hogere zelf. Met vreugde, licht en magie, helpt het Myrsine Mystery ons om deze kwaliteiten niet alleen in ons eigen leven, maar ook in het grotere geheel te manifesteren.


Affirmatie: Ik ben een kind van het Universum en ik ben gracieus gevormd met de Goddelijke Blauwdruk van het Leven die zich voor altijd ontvouwt.

Whale Song Wisdom
De boodschap van de Whale Song Wisdom Essence is als volgt: “Hier is genade, uithoudingsvermogen en toegang tot aloude kennis. Wij bewaren en beschermen de oude leringen voor jullie. Deze essentie zal Lichtwerkers bescherming en uithoudingsvermogen geven, vooral wanneer het moeilijk wordt en je het gevoel hebt dat je je momentum verliest; weet dat je kunt putten uit onze kracht. Deze essentie zal je helpen bij het verkrijgen van toegang tot diepe meditatieve staten en het vermogen om rechtstreeks gebruik te maken van de oude kennis die we bezitten”.

Lion – De Platbos Lion Flowers
De Platbos Lion Flowers bevatten de volgende boodschap: “Je hebt het “Lion’s Ear” (het oor van de leeuw): spreek je diepste verlangens uit om de Nieuwe Aarde te laten ontstaan; deel ze met de mystieke Sterrenleeuwen die over Moeder Aarde en al haar creaties waken. Vraag of ze je mogen helpen met hun krachtige energie, zodat je diepgewortelde verlangens kunnen worden gemanifesteerd. Stap in je licht en goddelijke kracht, wetende dat je wordt beschermd en ondersteund door de krachten van Licht. De Platbos Lion Fynbos Essence is gemaakt van een uniek gekleurde “Lion’s Ear” (Leonotis leonurus) die ik in 2013 bij Platbos ontdekte. Normaal zijn de bloemen van deze geneeskrachtige struik schitterend oranje. In een pas gezaagde brandgang werden twee struiken gevonden die naast elkaar groeiden, tegenover de opkomende zon, en bedekt met weelderige bloemen in de exacte kleur van de manen van een Witte Leeuw: bleek, geelbruin blond.

Imphepho
Familie: Asteraceae/Botanische naam: Helichrysum cripsum. Algemene namen: Imphepho (Xhosa/Zula), Kooigoed (Afrikaans), Everlastings (Engels). De Afrikaanse algemene naam-Kooigoed- komt voort uit het traditionele gebruik ervan als populair strooisel: Het helpt parasieten en insecten af te weren.

Helichrysums, waarvan in zuidelijk Afrika meer dan 245 verschillende soorten zijn, zijn aromatische, bossige vaste planten. Meestal hebben ze harige bladeren en langdurige bloemenhoofdjes. Bij Platbos groeit Helichrysum crispum tussen het fynbos aan de bosrand. Het landschap klautert en strekt zich uit tot een hoogte van ongeveer 600mm en wordt in de zomer verlicht met hun bleke, lichtgevende, gouden, bloemenhoofdjes. De naam ‘Helichrysum’ is afgeleid van het Griekse ‘Helios’ dat zon betekent en ‘chrysos’ dat goud betekent. Hun kleine, dichte, bladeren zijn wollig en zachtgrijs van kleur en hebben een kruidige geur wanneer ze geplet worden.
Het Xhoso en Zulu woord ‘Imphepho’ betekent ‘lucht voor de geesten’. Deze plantensoort is misschien wel de oudste van alle heilige, rituele planten van de mensheid. Er wordt gezegd dat de Imphepho de allereerste medicinale leraarsplant van onze vroege voorouders was. En door zijn kracht en begeleiding werden ze onderwezen in alle andere geneeskrachtige planten die beschikbaar waren om de mensheid te helpen.
Het verbranden van dit kruid, traditioneel op een potscherf, wordt gebruikt als smudge, of heilige wierook, om de goede wil van de voorouders op te roepen, om energie te zuiveren, trancetoestanden op te roepen en als gebedsoffer.
Naast Imphephor-rituele krachten, hebben Helichrysum soorten een overvloed aan traditionele geneeskrachtige eigenschappen, waardoor ze de meest gebruikte medicinale planten in Zuid-Afrika zijn.


De medicinale toepassingen van de Helichrysum crispum omvatten: De behandeling van hoge bloeddruk, hartaandoeningen, nieraandoeningen en rugpijn. De kalmerende eigenschappen kalmeren een kloppend hart, verlichten zenuwaandoeningen, slapeloosheid en werken als een pijnstiller. Er wordt gezegd dat het effectief is voor coronaire trombose en hypertensie, evenals diabetes, griep en auto-immuunziekten. Het wordt gebruikt als een tonicum na de zwangerschap en om menstruatiepijn te behandelen. De bladeren en de stengels worden gebruikt als antiseptisch wasmiddel voor wonden en ook als steriel wondverband. Imphepho wordt gebruikt als wasmiddel voor pasgeboren baby’s, om ze te reinigen en te beschermen.


Affirmatie: Ik eer de goddelijkheid in mij en in jou. We zijn vrij.

Honey bee harmony
Stimuleert toewijding en focus bij het werken aan iemands oprechte doelen en doelstellingen. Helpt bij het waarnemen van de zoetheid, schoonheid en perfectie van het leven zoals het is. Verhoogt de geest en is een algemeen tonicum voor lichaam, geest en ziel. Bevordert verbinding en kameraadschap met anderen die aan een soortgelijk doel werken en helpt bij het vinden van creatieve, ‘out of the box’ oplossingen voor diepgewortelde, ‘vastzittende’ problemen, zowel alledaagse als diepgaande. De vreugde van het creatieve proces ondersteunen omwille van zichzelf, zonder gehechtheid aan financiële beloning, noch persoonlijke erkenning.


Affirmatie: Ik ben doordrenkt door schoonheid, zoetheid en goedheid. Mijn toewijding en toewijding aan het dienen van het Goddelijke vervult anderen met enthousiasme, inspiratie en vreugde. Samen creëren we harmonie en overvloed voor Allen.

De Trees of Light
Natuurlijke bossen houden het fysieke en spirituele evenwicht van onze planeet Aarde in stand. Als kanalen van Universele Energie creëren de bossen van de wereld een netwerk van onderling verbonden energie dat zorgt voor een harmonieuze omgeving voor het leven op Aarde. Met hun wortels in de aarde en hun kronen in de hemel, fungeren bomen als alchemisten voor het goddelijke. Ze verbinden wat boven is met wat beneden is, en leveren zo de bouwstenen die de basis vormen van het leven zoals wij dat kennen. Met natuurlijke bossen delen we een heilige band. Ze zijn onze stille, standvastige metgezellen geweest tijdens de ontvouwing van het leven. Met elke ademhaling kunnen we ons deze Heilige Verbinding herinneren. Gedicht geschreven door Melissa Krige om deze verbinding te eren:

Terwijl de bossen uitademen, ademen wij in
En als we uitademen
Ademen de bossen dus in.
Door te geven ontvangen we
en door te ontvangen geven we.
Een heilige band, een delicaat evenwicht.


Trefwoordenlijst voor de African Tree Essences:

Besluiteloosheid – Wild Peach
Bezitterigheid – Rock Alder, White Pear
Concentratie, gebrek aan – Pock ironwood, Wild Peach
Depressie – White stinkwood, Sea Guarri, Wild Olive
Eenzaamheid – Milkwood, White Pear
Eigenwaarde, gebrek aan – Bladdernut, White Pear, Cherry Wood
Geduld, gebrek aan – Wild Olive, Wild Peach, Spike Thorn
Groepsdruk, negatieve – Bladdernut, Milkwood
Herstellen – Cherry Wood, Milkwood
Hopeloosheid – Cherry Wood, Milkwood, White Pear, Wild Olive
Inzicht, gebrek aan – Pock Ironwood
Kwaadheid – Cherry Wood, Spike Thorn
Kwetsbaarheid – Bladdernut, Cherry Wood
Negativiteit – Milkwood, White Pear, Spike Thorn, Sea Guarri
Post traumatische stress – Hard Pear
Sensualiteit, gebrek aan – Rock Alder
Shock, angst & trauma – Cherry Wood, Hard Pear, Saffronwood
Star denken – Pock Ironwood, White Stinkwood, Spike Thorn
Uitputting – Milkwood, Sea Guarri
Uitstellen – White Stinkwood, Wild Peach, Sea Guarri
Verandering, aanpassen aan – White Stinkwood, Saffronwood, Bladdernut
Verbitterd – Hard Pear, White Pear, Spike Thorn
Verdriet – Saffronwood, Wild Olive
Vertrouwen, gebrek aan – Bladdernut, White Pear, Wild Peach, Saffronwood
Vervreemding – Milkwood, White Stinkwood, Spike Thorn
Wanhoop – Hard Pear, White Pear, Wild Olive
Zelfmedelijden – Bladdernut, Saffronwood
Zorgen – Saffronwood, Hard Pear