White Light Remedies

De White Light Remedies zijn geprepareerd door Ian White. Hij heeft ook de Australian Bush Remedies, de Light Frequency Remedies en de Divine Presence Remedies geprepareerd.


De White Light Remedies brengen je in contact met en geven je toegang tot de Natuur en de wereld van de geest. Daardoor kun je je spiritualiteit beter onderzoeken en begrijpen en je zelf meer ontplooien. Het heeft Ian White (maker van de Australian Bush Flowers) meer dan vier jaar gekost om dit project te voltooien. Het heeft hem op een reis gevoerd naar enkele van de meest afgelegen en gewijde plekken op aarde. De Australian Bush Flowers zijn een springplank voor hem geweest om hem op het punt in zijn groei en spiritualiteit te brengen waar het mogelijk was om de White Light Remedies te maken. Zij zijn gemaakt met de grootst mogelijke integriteit, nederigheid en liefde. In diezelfde geest worden ze ook aangeboden aan jou.De Water remedie
waterremedieDe Water remedie bestaat in feite uit twee verschillende remedies, die samengevoegd zijn tot een enkele remedie. Een gedeelte is gemaakt op het Noordelijk halfrond en het andere gedeelte op het Zuidelijk halfrond. De Water remedie wordt sterk aanbevolen om als eerste van de zeven White Light remedies in te nemen. Deze volgorde zorgt voor een vloeiende energie bij het nemen van de volgende remedies en het vergroot het totale effect. Wij stemmen ons echter altijd af op de persoon om te kijken wat er daadwerkelijk nodig is, en volgen daarbij niet altijd de standaardvoorschriften.
Het gedeelte van de remedie van het Noordelijk halfrond is gemaakt op het kleine, mystieke eiland Iona voor de westkust van Schotland. De remedie is gemaakt op het verlaten zuidelijke deel van het eiland op 15 juni 2000. Het gedeelte van het Zuidelijke halfrond is gemaakt op Heron Island, een eilandje voor de oostkust van Australië, in het Great Barrier Reef. De remedie integreert het waterelement, zorgt ervoor dat je je emotionele onevenwichtigheden intensief kunt ervaren, zodat ze gereinigd en losgelaten kunnen worden. Ze zorgt dat je het verleden los kunt laten en emotioneel beschermd blijft na een negatieve of traumatische ervaring. Ze is koesterend en reinigend, moedigt je aan meer open te staan om te ontvangen en je diepste, oudste, negatieve karmische patronen los te laten. Verruimt je waarneming en je realiteit.

De Aarde remedie
aarderemedieGemaakt in de grot van Patal Bhuvaneshwar in het noorden van India. De grot ligt hoog in de Himalaya, vlakbij de grens met Tibet en speelt een grote rol in de Hindoe mythologie. Een remedie voor gronding en om te leren geduldig te zijn. Leert je af te stemmen op subtiele energieën. Ze bevordert een sterke verbinding en respect en eerbied voor de natuur, de aarde en het leven. Ze herstelt de interne structuur en de orde in het leven. Het is een belangrijke grondende remedie, vooral voor mensen die spiritueel werk doen. Ze versterkt hun motivatie en hun doelgerichtheid. Op spiritueel gebied zijn er veel mensen die op een verstrooide manier bezig zijn. Ze zijn heel druk bezig maar komen niet vooruit. Deze remedie zorgt dat ze gecentreerd en gegrond raken en hun richting vinden en dan met helderheid en doelgerichtheid werken. Ze geeft ook een heel diep gevoel van rust, vooral in het hart- en basischakra. De Water remedie verwijdert eerst de beperkende overtuigingen over wat je kunt bereiken. Ze bereidt zo de weg voor de Vuur remedie voor die je dan voorbij je oude referentiekaders en beperkingen voert. Op emotioneel niveau geeft deze remedie stabiliteit in relaties bij mensen die moeite hebben een relatie aan te gaan.

De Vuur remedie
De Vuur remedie is gemaakt bij de prachtige rode rotskoepels van het bijzondere gebied dat bekend staat als de Olga’s, of bij zijn aboriginal naam Katajuta. Dit gebied is het geografische en spirituele centrum van Australië. Traditioneel wordt vuur geassocieerd met het verbranden van je afval- of verontreinigingen, vooral in het astrale lichaam. Deze remedie kan mensen openen voor hun oudste bronnen; terug naar het moment toen hun ziel het doel koos voor de aardse incarnaties. Voordat je deze remedie neemt moet je er zeker van zijn dat je kiest voor onomkeerbare verandering. Je moet er diep in je hart of ziel klaar voor zijn om verder te gaan, ongeacht de consequenties. Alleen dan zal de remedie werken. De Vuur remedie laat je het grote beeld zien. Daarom is het ook belangrijk dat je eerst de Water remedie hebt genomen. De Vuur remedie zal ofwel heel goed werken, als je er klaar voor bent om een belangrijke stap voorwaarts in je leven te nemen, of ze zal helemaal niet werken. Een gematigde werking bestaat niet bij deze remedie.

De Lucht remedie
Deze remedie is gemaakt op 9 en 10 juni 1999 op de top van de Schafberg, in Sankt Wolfgang bij de Wolfgangsee, Oostenrijk. Ze maakt het je mogelijk om veel verder in de spirituele gebieden te gaan. Ze geeft je een licht en gemakkelijk gevoel, vrij van zorgen en maakt het denkproces vloeiender en zachter. Niet onze stemmingen veranderen de hele tijd, maar onze gedachten- die kunnen gemakkelijke en vloeiend zijn- of niet. Bij het maken van keuzes helpt ze bij het handhaven van een evenwicht tussen een intellectuele en een emotionele benadering, schenkt onderscheidingsvermogen en scherpzinnigheid. Wanneer je een beslissing moet nemen in een emotionele situatie zal de Lucht remedie je in staat stellen om stabiel te blijven en je controle en kracht te bewaren. Daarom is het een uitstekende remedie voor mensen die te maken hebben met stress en trauma. Je overziet de problemen en raakt niet gevangen in de details of het drama ervan. Ze versterkt tegelijkertijd je begeleiding en je innerlijk weten om daardoor effectiever met de situatie om te gaan. Je weet en vertrouwt dat je altijd beschermd en begeleid wordt. Ze zorgt dat je het leven simpel houdt en elk probleem los kunt laten, onverschillig hoe de omstandigheden zijn, omdat liefde en vrede altijd aanwezig zijn. De remedie benadrukt en weerspiegelt je uniek zijn, je heelheid en je perfectie.

De Hoger Zelf remedie
hoger zelf remedieDe Hoger Zelf remedie was de eerste van de White Light remedies, ze is gemaakt op 25 maart 1999 in Palenque, Mexico. De remedie helpt je om er bewust van te worden wat zich achter de fysieke ervaring bevindt en geeft toegang tot oude bronnen van wijsheid en kennis. Ons Hoger Zelf is opgebouwd in al de levens die we hadden en deze remedie geeft je de mogelijkheid om in verbinding te komen met deze eerdere incarnaties. Meestal zal dit gebeuren in je dromen, tijdens meditatie of gewoon wanneer je aan het dagdromen bent. Je kunt dan de energie die je nodig hebt terughalen uit dat vorige leven. Neem deze remedie bij voorkeur alleen wanneer je je goed gegrond en in evenwicht voelt.

De Deva remedie
Deze remedie is gemaakt tijdens de zomerzonnewende op 21 juni 2000 in de Chalice Well tuin in Glastonbury, Engeland. Elke plant, struik of boom heeft zijn eigen deva. Deze Deva remedie zorgt voor een sterke verbinding met dit deva rijk. Deze remedie brengt weer eenvoud en vrede. Ze geeft je het gevoel van totale eenheid- van een zijn met absoluut alles. Daardoor ben je minder bezorgd over en bezig met de strijd en de problemen van het leven. Ze herinnert je eraan waarom je hier bent, wat je bestemming is. Dit zet aan tot handelen, je voelt opnieuw hartstocht over je levensweg. Door de Deva remedie ga je voor jezelf zorgen op een spiritueel niveau, heb je aandacht voor jezelf, voor anderen en voor de natuur. Ze zorgt voor begrip en verantwoordelijkheid, bescherming, zorg en liefde in je leven. De Deva remedie is heel goed om degenen te troosten en te kalmeren die gestresst of opgewonden zijn of die voelen dat ze vastzitten of niet verbonden zijn. Ze is ook goed voor degenen die dwangmatig of onzeker zijn in relaties omdat ze teveel verwachtingen hebben. De remedie herinnert je eraan dat je een ziel bent die een lichaam heeft, niet dit lichaam is. Ook goed voor mensen die dicht bij de dood zijn. Ze helpt om te accepteren en om te begrijpen dat er veel meer is buiten onze beperkte realiteit.

De Engel remedie
Deze remedie is gemaakt in Peru op 28 maart 2000 op de top van de Putucusi, een van de heiligste bergen van de oude Inca’s. De remedie zuivert je verlangens zodat je naar het hoogste streeft, verder dan het fysieke en materiële, naar het spirituele. De engelen proberen ons tot aan onze dood te inspireren en ons bewustzijn te verhogen naar het spirituele, zodat we opkijken naar het licht en het omarmen. Want als we dat doen zal dit ons reinigen en de dichtere materiële vervuiling van ons afspoelen. De remedie helpt je meer open te staan om de engelendeugden: inspiratie, liefde, bewustzijn en communicatie te ontvangen. Begeleiding en instructie die er voor zorgt dat we gebruik maken van al onze mogelijkheden in dit leven. De engelremedie brengt de energie van de hemel direct omlaag naar de aarde en verenigt die twee. De engelen helpen ons bij al onze activiteiten. De remedie maakt mogelijk dat je streeft naar het hoogste en toch verbonden blijft met het aardse. Ze laat ons inzien dat het spirituele in alles aanwezig is. Je kunt door deze remedie te nemen ook vragen om engel bescherming of bescherming van een speciale engel.

Een ander aspect van de Engel remedie is dat ze je helpt om verbinding te maken en toegang te krijgen tot de leylijnen en energiepunten van de aarde. De Engel remedie geeft niet alleen toegang tot oude kennis, maar ook tot toekomstige wijsheid. Op het emotionele niveau is de remedie goed voor mensen die selectief horen, bepaalde zaken niet willen horen- of zien. Deze remedie verwijdert de blokkade, en zorgt dat ze alles horen en zien, of ze het nu leuk vinden of niet. De Engel remedie zorgt ook voor kracht, vooral in relaties en in situaties met stress door te zorgen voor geestelijke helderheid.