Kinderen


Help, mijn kind is anders!…. of Hoera, mijn kind is anders!

De keuze is aan jullie zelf. Hoe ga ik om met mijn hoogbegaafde, hoogsensitieve, paranormale, autistische, dyslectische, dyscalculische of ADHD-kind? Gaan we vechten met elkaar en ons wereldbeeld opdringen aan onze kinderen? Of luisteren we naar onze kinderen en proberen we hun visie op de wereld te begrijpen? Je zult versteld staan wat je dan kunt leren van je eigen kind!

Kijk eens door de ogen van je kind, wees weer even kind: Waar is het kind in jezelf gebleven? En ga nu niet zeggen dat je het als volwassene beter weet, voordat je eerst om je heen hebt gekeken hoe de wereld er op dit moment uitziet. Willen wij deze chaos, deze onvrede, deze onmacht aan onze kinderen overbrengen?

De kinderen van NU hebben een enorme innerlijke wijsheid. Zij willen deze graag met ons delen en van hieruit de wereld een stukje beter maken. Dat lukt echter niet als we hen blijven benaderen vanuit het oude systemische denken waarin wijzelf zijn opgegroeid. Deze kinderen zijn ware vernieuwers en verdienen het om gehoord te worden. In mijn praktijk geef ik hen een stem, en help hen om hun unieke kwaliteiten te ontplooien, zonder hier een etiket op te plakken van anders te zijn.


Ga direct naar: